söndag 21 augusti 2011

Spotlights i kök och vardagsrum

Mycket spotlights blir det ;). Innertaken i kök och vardagsrum måste vara klara till målarens ankomst på tisdag så vi har försökt få ordning på downlights och kablar så vi kan sätta upp gipset.

Jag har varit lite skeptisk till de små lamporna, rädd att det ska kännas "prickigt" i taket. Men nu har vi tillslut kommit överens om hur det ska bli :), inte helt lätt att planera antal lampor och placering av dem!

Lamporna heter Barcelona downlights, de är vita små LED-lampor som håller 50 000 timmar. De ger ett varmt lite gulare ljus, kan dimmas och är riktningsbara vilket är bra när man vill belysa något särskilt eller bara rikta ljuset åt något annat håll.

I köket behövs bra arbetsbelysning och vi tror att lamporna gör sig fint i det lutande taket. I vardagsrummet har vi färre lampor mer som allmänbelysning.

Vi provar avstånd i köket
 
Många slangar med el


I vardagsrummet

Barcelona downlight

Diskret och riktningsbar
//Fia

2 kommentarer:

  1. Hej Fia. Vi håller på med nästan exakt samma sak som ni. Dvs skall sätta spottar. Tänkte bara fråga om ni använde "pottor" bakom dessa spottar eller om det funkade med vanliga apparatdosor?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Just dessa lampor ska inte bli varma och kräver då ingen "potta" bakom. Vi testade dock lampan och i samråd med vår elektriker tyckte vi ändå att den blev väldigt varm och valde att sätta pottor i köket då taket ovan ligger väldigt nära(se separat inlägg om det under kategorin kök). I vardagsrummet hamnar lamporna en bra bit från taket ovan så där har vi inte använt pottor. Mvh Fia

      Radera