söndag 9 oktober 2011

Köket

Husets hjärta tar form och ingen är gladare än jag :). Tack alla som hjälpt oss i helgen med skruvandet och fixandet, ni är guld värda! 

Stommar och luckor/lådor är nu uppe och det känns jättebra. Köket kommer förstås från IKEA och luckan heter Ädel. Vi kombinerade Ädel med vitrinluckan Lidingö (som är en gulare vit) och vi tycker att det går jättebra! Vitrinskåpen står inte nära något annat skåp och är dessutom nära fönstret och upplevs kanske lite ljusare då. Skulle vi irritera oss på eventuella nyansskillnader eller tröttna på just de vitrinluckorna är det ju en enkel och billig makeover i köket bara genom att byta dem.

Nu ska bänkskivan beställas och vi har ikväll försökt mäta upp hur stor köksön ska bli. När bänkskivan kommer om ett par veckor kan köket kaklas. Men tills dess har vi ju socklar, lister, beslag, vitvaror mm att pyssla med :). Inredning till lådorna ska köpas innan flytt också så det blir ordning och reda på momangen. Kommer bli en omställning att ha så många lådor men färre överskåp att ha kökssakerna i.

Stommar skruvas och barn som leker :)

Ädel

Nu ska lådorna på plats

Provbit av bänkskivan Gobi från Marbodal

Högskåp för ugn och micro. Till vänster kommer kyl och frys att stå

Kockens plats :)

Vi valde 60 cm breda besticklådor - rymligt! Till höger - skåp under diskhon.

Smart lösning för ett smalt skåp

Hörnskåpet med rondell som går att dra ut

I love it :)
//Fia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar